vrijdag 8 maart 2024

Behoud van kerken voor de gemeenschap

Datum: 
 vrijdag 8 maart 2024
Tijdstip: 
 15:00  - 17:00
Locatie: 
 Dorpskerk Graftdijk

Onderwerp: herbestemming en combineren van maatschappelijk functies in de dorpskerk

Tijd
15-17 uur  Inhoudelijk programma (inloop vanaf 14.45 uur)

17-18 uur  Napraten, borrel, afscheid nemen van Anita Blijdorp

Locatie: Dorpskerk in West-Graftdijk

www.graftdijken.nl

Kerken zijn beeldbepalend en we willen allemaal deze prachtige blikvangers behouden voor ontmoeting, voor culturele en andere activiteiten, kortom: voor een bruisend dorpsleven.

Leegkomend kerkelijk vastgoed is daarmee steeds vaker een vraagstuk voor de lokale gemeenschap. Hoe kunnen we het kerkgebouw voor de gemeenschap behouden? Een vaak gehoord antwoord: ‘Invulling als gemeenschapshuis zou mooi zijn.’

Op uitnodiging

We zijn bezig met het programma met sprekers en uitwisseling van informatie en ideeën met de zaal. We nemen afscheid van Anita Blijdorp, in de afgelopen 23 jaar was zij in verschillende rollen betrokken bij onze vereniging.

Anita: "In 2001 begonnen we met een initiatiefgroep dorpshuizen, daaruit kwam de stichting Platform Dorpshuizen NH voort. De oprichting werd 'gevierd' in aanwezigheid van heel veel dorpshuisbesturen uit Noord-Holland met een bijeenkomst in het 'Zwarte Kerkje' in Zuidschermer. Die beweging gaat nog steeds door, markante kerkgebouwen in gebruik als gemeenschapshuis, een belangrijke voorziening voor de leefbaarheid van dorpen en kleine kernen. Mooi om te merken dat mensen hier hun energie en tijd in steken.

Graag neem ik op informele wijze afscheid van u op 8 maart in de dorpskerk van mijn woonplaats West-Graftdijk, oud-collega's, bestuursleden en de leden van Dorpswerk Noord-Holland. Een uitnodiging volgt."

Heeft u vragen? Wilt u aanwezig zijn maar heeft u geen uitnodiging ontvangen? Stuur een mailbericht naar communicatie@dorpswerknh.nl

 

terug